Responder al tema  [ 6 mensajes ] 
Mapa de la Federació Ibèrica 
Autor Mensaje
Iberista
Avatar de Usuario

Registrado: 22 Jun 2011 12:10
Mensajes: 152
Ubicación: València, Ibèria
Nota Mapa de la Federació Ibèrica
Per si algú te dificultats en l'idioma: http://translate.google.es/

Bé, crec que ha arrivat l'hora de donar la meua opinió.

Per a formar este mapa, he tingut en compte sobre tot les opinions dels moviments nacionalistes i federalistes dels distints territoris d'Ibèria.

No he fet divisions internes (províncies o comarques) perque crec que cada estat deuria organitzar-se internament com crega convenient.

La cosa queda així:

Imagen

Punt per punt.

- Andalusia (Andalucía/Andaluzia): Reconeguda com "nacionalitat històrica" a Espanya. El suport al partit que defensa la separació d'Andalisia Oriental i Occidental (PRAO) és molt poc representatiu en comparació amb el suport al Partido Andalucista.

- Aragó (Aragón/Aragão): També va ser reconegut com "nacionalitat històrica" durant la Segona República Espanyola, encara que no va tindre estatut propi. Cap partit nacionalista reclama Aragó com part de la seua nació.

- Astúries (Asturias/Astúrias): No hi ha tampoc cap partit que reclame a Astúries com a part de la seua nació. Per això mateix, el Principat d'Astúries deu de ser un estat federat independent a Ibèria.

- Açores (Azores/Açores): Separada de la nació portuguesa per raons geogràfiques. La seua condició d'arxipèlag extrapeninsular és suficient per a dotar-li d'autonomia.

- Balears (Baleares/Baleares): També reconeguda com "nacionalitat històrica" a Espanya. Els electors rebutgen majoritàriament una unió amb València o Catalunya.

- Canàries (Canarias/Canárias): Considerada "nacionalitat històrica" a Espanya. La seua condició d'arxipèlag extrapeninsular és suficient per a dotar-li d'autonomia.

- Castella i Lleó (Castilla y León/Castela e Leão): El nacionalisme castellanista majoritari defensa la unió dels dos antics regnes de Lleó i Castella, i el suport a eixa idea és molt superior al suport dels que pretenen la separació de Lleó. Social i culturalment no hi ha cap diferència entre Castella i Lleó. El castellanisme majoritari coincideix en que la nació castellanolleonesa la formen les actuals comunitats autónomes de Cantàbria, La Rioja, Castella i Lleó, Madrid i Castella-La Manxa.

- Catalunya (Cataluña/Catalunha): Reconeixida com "nacionalitat històrica" a Espanya. El partit nacionalista i federalista CiU goberna amb majoria absoluta. Existeix altre partit important (ERC) que reclama la unió de tots els territoris catalanoparlants, pero eixa idea és majoritàriament rebutjada fora de Catalunya.

- Extremadura (Extremadura/Estremadura): Cap partit reclama a Extremadura com a part del seu territori. Per tant hauria de formar un estat federat independient dins d'Ibèria.

- Galícia (Galicia/Galiza): A Espanya es reconeguda como "nacionalitat històrica". Poseeix llengua pròpia.

- Madeira (Madeira/Madeira): Separada de la nació portuguesa per raons geogràfiques. La seua condició d'arxipèlag extrapeninsular és suficient per a dotar-li d'autonomia.

- Múrcia (Murcia/Murcia): Amb orígens en la Taifa islàmica de Múrcia, este territori no és reclamat per cap tipus de nacionalisme exterior, per tant també hauria de ser un estat federat independent.

- Navarra (Navarra/Navarra): Cas complicat. El nacionalisme navarrès existent és de tall basquista (favorable a la unió amb el País Basc i la formació d'Euskal Herria). No obstant això, el partit més votat actualment (UPN) és regionalista i foralista, i nega qualsevol vinculació amb el País Basc, basant-se en l'existència de l'antic Regne de Navarra. Per això crec convenient la seua separació. Llevat que el poble decidira el contrari, clar, però actualment crec que la gent estaria a favor de la separació.

- País Basc (País Vasco/País Basco): El nacionalisme està molt arrelat en esta zona. Hui en dia pocs s'atreveixen a negar l'existència d'una nació basca. També és reconegut com "nacionalitat històrica" a Espanya.

- Portugal (Portugal/Portugal): Ningú dubta que Portugal és una nació diferenciada. No obstant això, sí que és convenient separar els arxipèlags per raons geogràfiques.

- València (Valencia/Valência): Reconeguda com "nacionalitat històrica" a Espanya. El partit nacionalista majoritari defensa l'existència de la nació valenciana desvinculada de la nació catalana.


Estes són les nacionalitats existents a Iberia. Tots els ibèrics haurien de conèixer-les, respectar-les i aprendre d'elles

A part, també haurien dos (o tres) ciutats autònomes:

- Ceuta: Actualment ciutat autònoma espanyola.
- Melilla: Actualment ciutat autònoma espanyola.
- Gibraltar: Hauria d'estudiar-se el cas. Ja és difícil que els gibraltarenys accepten a integrar-se en Ibèria. Supose que perquè acceptaren caldria donar-los algun tipus d'autonomia.

Ara bé, hi ha casos en que les nacions poden estar un poc desproporcionades en grandària (vegeu Balears i Castella-Lleó) o en població (vegeu Catalunya i Extremadura).

Per això crec que potser algunes nacions haurien de subdividir-se administrativament. És a dir, que sense deixar de ser un mateix objecte nacional homogeni, passen a administrar algunes competències per separat. Potser és extralimitar-se massa, però si s'eviten la duplicitat de competències i "es fa bé", crec que seria beneficiós. Seria el cas de Castella-Lleó, Portugal i Andalusia.

La cosa quedaría així:

Imagen

Castella i Lleó: A causa de l'extensió del seu territori i a la concentració de població a Madrid, podria subdividir-se en Castella-Lleó Nord, Castella-Lleó Sud i Madrid.

Portugal: A causa de l'extensió del seu territori i a l'alta densitat de població en comparació amb la resta de la península, podria subdividir-se en Portugal Nord i Portugal Sud.

Andalusia: A causa de les diferències económiques entre les províncies orientals i les occidentals i a la extensió del seu territori podria subdividir-se en Andalusia Occidental i Andalusia Oriental.

CONCLUSIÓ: 16 Nacions/estat gobernades per 20 administracions (3 en Castella i Lleó, 2 en Portugal, 2 en Andalusia y 1 en cadascú dels 13 estats restants).

Seria interesant que els partidaris d'esta tendència iberista consensuem un mapa federal conjunt.

Salutacions ibèriques.

_________________
Imagen


21 May 2012 16:48
Perfil

Registrado: 26 Dic 2011 09:22
Mensajes: 38
Nota Re: Mapa de la Federació Ibèrica
No me mola nada cómo está situada Region de Murcia, mínimo le pertenece en todo caso la provincia de albacete, la vega baja de alicante y algunos pueblos limitrofes de almeria.


14 Jun 2012 12:25
Perfil
Iberista
Avatar de Usuario

Registrado: 22 Jun 2011 12:10
Mensajes: 152
Ubicación: València, Ibèria
Nota Re: Mapa de la Federació Ibèrica
Los de la Vega Baja se sienten más valencianos que yo xD (y eso que se habla más castellano que valenciano).

Los albaceteños, hasta donde yo se, se sienten manchegos, y los almerienses almerienses.

No puedes basar la creación de un estado murciano en el momento en el que ese territorio estuvo más expandido. Por ejemplo, hay pueblos que primero fueron castellanos, luego valencianos, luego castellanos otra vez, luego valencianos otra vez, y así infinidad de veces hasta que hoy en día algunos han quedado en la parte valenciana (Villena) y otros en la castellana (Caudete).

Con Murcia pasa igual. El hecho que durante un tiempo un pueblo/comarca haya pertenecido a dicho reino, no significa que no haya podido pertenecer también a otros reinos. Entonces, ¿quién se lo queda?

Lo lógico es basarnos en las divisiones provinciales que tenemos en la actualidad, y a partir de ahí, construir.

Ahora bien, si un pueblo, comarca o región quiere pertenecer a otro estado, se le debe dar la posibilidad de decidir.

_________________
Imagen


15 Jun 2012 19:30
Perfil
Moderador
Avatar de Usuario

Registrado: 12 Ene 2008 08:11
Mensajes: 791
Ubicación: Galiza Bracarense
Nota Re: Mapa de la Federació Ibèrica
Aquí dejé mi idea de la organización territorial de la Península,
http://www.iberistas.com/regiones-y-provincias-de-iberia-t2646-15.html. Os agradecería que
Un saludo a los cartógrafos. Me gustaría ver mi idea plasmada en un mapa. Yo de imagen sé poco. Una ayuda sería de agradecer.
Salud y República Federal.

_________________
Desde a autodeterminación para a (con)federación.

Tradutores automáticos galego-español/español-galego:
http://sli.uvigo.es/tradutor/
http://oesi.cervantes.es/traduccion.jsp
http://www.opentrad.com/

l'autonomia que ens cal
ÉS LA DE PORTUGAL


17 Jun 2012 17:11
Perfil WWW
Iberista
Avatar de Usuario

Registrado: 22 Jun 2011 12:10
Mensajes: 152
Ubicación: València, Ibèria
Nota Re: Mapa de la Federació Ibèrica
Tienes un mensaje privado.

_________________
Imagen


18 Jun 2012 13:22
Perfil
Avatar de Usuario

Registrado: 28 May 2014 14:16
Mensajes: 19
Ubicación: Montijo (Lisboa) - Portugal
Nota Re: Mapa de la Federació Ibèrica
Para Rib

Gostei de ler a tua proposta em catalão. Nunca aprendi catalão mas entendi perfeitamente o que escreveste. As minhas férias (vacaciones) na Costa Brava e na Costa Blanca também ajudaram.
Mas ter-te entendido é mais uma prova de que numa união ibérica não vai ser difícil entendermo-nos uns aos outros apesar das diferenças linguísticas.

Gosto da tua proposta. poderá necessitar de algum aprofundamento mas parece-me uma boa base de trabalho.
Espero que tu e os restantes amigos iberistas possam compreender esta mensagem. poderia escrevê-la em castelhano mas parece-me que se queremos viver juntos é bom fazermos o exercício de conhecer melhor cada uma das nossas línguas. saudações iberistas


08 Jun 2014 22:28
Perfil
Mostrar mensajes previos:  Ordenar por  
Responder al tema   [ 6 mensajes ] 

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 0 invitados


No puede abrir nuevos temas en este Foro
No puede responder a temas en este Foro
No puede editar sus mensajes en este Foro
No puede borrar sus mensajes en este Foro
No puede enviar adjuntos en este Foro

Buscar:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Forum style by ST Software.
Traducción al español por Huan Manwë para phpbb-es.com
phpBB SEO
Condiciones de Uso | Política de privacidad | Configuración de cookies | Denuncie el foro